MENY
02121@no.relacom.com  /  Tlf. 915 02121

Tips for bedre nettdekning i huset

Slå routeren av og på:
Det første du bør prøve er å slå routeren av og på. Noen ganger vil en router fungere som den skal igjen etter en re-start.  Det kan også hjelpe å slå enheten som skal være koblet til nett, av og på (F.eks mobilen, nettbrettet, eller PC)

Fjern hindringer:
Fjern alle gjenstander som står foran routeren, og sett den frem. Mange faller for fristelsen å gjemme routeren i et skap, eller bak andre gjenstander. Dette kan forstyrre signalene, og bør unngås.

Sjekk om plasseringen er optimal:
Tykke etasjeskillere, varmekabler eller vann, kan forstyrre de trådløse signalene. Tenk over hvor i huset routeren plasseres, og sørg for at den står så nærme de stedene der du har bruk for de trådløse signalene som mulig.

Velg kablet nettverk for nettavhengige produkter med fast plass:
Selv om utstyret for trådløst nett stadig blir bedre, er det fortsatt ingenting som slår hastighet, kapasitet og stabilitet til et kablet nettverk.  Hvis du har mange ting som sloss om den trådløse kapasiteten hjemme, så er et godt tips å bruke kablet uttak på de som har fast plass i huset (F.eks en stasjonær PC eller spillkonsoller).

Sjekk at utstyret er i orden:
Teknologien utvikler seg raskt, og det er fler og fler «ting» som skal kobles til internett. Hvis du har en gammel router, kan det være en ide å bytte den ut med en nyere versjon som er laget for å håndtere flere enheter samtidig.